Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Menű
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

pregrelax1

Hipnoszüléssel a gyorsabb és természetesebb szülésért. Milyen esélyeik vannak a magyar anyáknak az örömteli, fájdalommentesebb szülés megélésére?

Nagy a nyitottság és folyamatosan nő az érdeklődés a hipnoterapeuta szerint hazánkban. Ám Magyarországon az elmúlt évtizedekben a szülő nő számára sokszor hátrányos szülési kultúra alakult ki. Kórházcentrikussá, kívülről vezérelt folyamattá váltak a szülések, ráadásul a magyar asszonyok ebbe a helyzetbe többnyire bele is simultak, simulnak. Most van az ébredési időszak, amikor az emberek saját felelősségvállalása önmagukért, a születendő gyermekükért felerősödött annyira, hogy megjelent az igény a természetes, gyengédebb módszerek iránt. Tény, hogy korábban nem voltak meg azok a feltételek és eszközök sem, amelyek ma már rendelkezésre állnak. Ilyen eszköz, technika a hipnoszülés módszertana.

“Ez egy speciális, szülésre kidolgozott technikarendszer. A várandós nő, azáltal, hogy megtanulja elcsendesíteni elméjét és ellazítani testét, relaxál, önhipnózisba segíti magát, olyan speciális ismereteket szerez, amelyek által lelkileg megnyugszik, békesség, öröm és magabiztosság árad belőle, így a lehető legjobban tudja segíteni testét a szülési folyamatok alatt” – mondta a hipnoterapeuta

“Általános tapasztalat, hogy többnyire nem ismerik a nők ezt a lehetőséget és alig akarják elhinni, hogy a szülésük rajtuk is múlik. Ma már bizonygatni kell, hogy a szülés természetes folyamat, a testünk tökéletesen alkalmas rá. Az orvosok alapvetően ismerik a hipnózis szülésre gyakorolt pozitív hatását, mégis sokan elutasítják azt. Szerencsére azonban vannak igazán anyabarát orvosok, sőt intézetek is”

A szakember szerint igen pozitívak a visszajelzések, szinte kivétel nélkül elégedett anyukákkal találkozik az, akik a hipnoszülést választó asszonyokkal beszélget. Elmondása szerint – noha erre garancia nincs – több olyan eset is történt már, melynek során a szülő nő teljesen fájdalommentesen élte át gyermeke világrajövetelét. Ehhez a test, a méh izmainak olyan mértékű ellazítására van szükség, amihez a tanfolyam mellett otthoni gyakorláson keresztül vezet az út.

A hipnoszülés tanfolyam nem csak a szülés előtt álló anyák számára kínál tudást, hanem segítőiknek, többnyire az édesapáknak is olyan információkat ad, ami által igazi szülési kísérőtárssá válnak, így nagyon szép, mély, intim élményként élik meg együtt az örvendetes eseményt.

A szülő nő ellazulását az apa is segítheti, aki a hipnoszülés során passzív szemlélődőből aktív szülési kísérőtárssá válik. Segíti és támogatja az anyát a felkészülésben, átveszi a kórházi adminisztrációs terheket, és a szülés során olyan technikák segítségével bíztatja és segíti az anyát, amelyek által az biztonságban érzi magát és a lazításra tud koncentrálni. Ő lesz kis csapatuk szószólója, védelmezője. Az a támogatás és kötődés, amit az apa a vajúdás során nyújt, sok pár számára olyan összhangot teremt, ami által közelebb kerülnek egymáshoz, mint valaha gondolták volna.

A hipnoterapeuta szerint a természetes szülési módszer mellett nagy szükség van arra a tudásra és tapasztalatra is, amit a szülőorvosok a magukénak tudnak. Visszajelzések szerint az orvosok jelentős részében megvan a szándék a szükségtelen beavatkozások elkerülésére. A program együttműködési szándékot igényel tőlük, hogy kísérni akarják a szülést, levezetés helyett. A HypnoBirthing tanfolyamon részt vett anyák gyakran könnyebbséget is jelentenek az orvosoknak, mivel felkészültebbek és relaxációs technikáik miatt döntő részben kevesebb komplikációval járó, rövidebb szüléssel “ajándékozzák meg” a kórházi személyzetet.

Ajánlott írások

Babybauch einer schwangeren Frau unter Wasser im Pool
Mi az alternatív szülés?
reb16
Alternatív vajúdási módszerek
water1Alternatív szülés.. eszik1Nem kell hogy fájjon

 

Ha az oldalon lévő tanácsokkal segítettem neked a hétköznapjaidban,
ha teheted kérlek támogass a munkámban, 
hogy még több tanáccsal tudjalak segíteni a jövőben is.

Köszönöm a felajánlásodat!

donate1

bankkartya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...