Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Menű
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

summer2A várandóság minden évszakban megviseli az édesanyát, főleg nyáron, a hőségben. A meleg hatása és a pocaklakó jelenléte sokszor legyengíti az anyukát lelkileg és fizikailag is. A kánikula meg tudja keseríteni egy kismama életét és minden napjait.

Összegyűjtöttem  néhány nyári tippet, hogyan lehet átvészelni a forró nyári napokat.

Gondoskodjunk a bőséges folyadékbevitelről. A hidratáltság a kismamáknál fokozottan fontos. Vizet érdemes fogyasztani, de ne legyen túlságosan hideg. Lehűtött tea, gyümölcsök leve is jó ebben a hőségben. Mindig vigyél magaddal vizet, ha el kell menned valahova.

Kerüld a zsíros, puffasztó ételeket, többször kevesebbet egyél. Az étrended főleg gyümölcsökből és zöldségekből álljanak.

Nagyon fontos a mozgás a várandóság alatt, ezért javaslom, hogy kora reggel vagy estefelé tervezzük a sétát, mikor a levegő már hűvösebb. A ház körüli teendőket is érdemesebb kora reggel megcsinálni.

Naptej használata nagyon fontos, ha napra mész. 15- 20 perccel az indulás előtt kend be magad a naptejjel, hagyd, hogy bőröd alaposan felszívja. Tisztába kell lennünk azzal, hogy a  kismamák bőre sokszor nagyon érzékenyen reagálhat az erős napsütésre.

A terhesség előrehaladtával már nem biztos, hogy el tudod végezni a napi feladatokat egyedül. A főzés, mosás, takarítás sokkal megterhelőbb a melegben, mint más évszakokban. Ilyenkor csökkentsd a feladatokat, vagy ütemezd át őket. Megkérheted a párodat, ismerősöket, hogy segítsenek be a háztartási munkába. A főzéssel járó extra meleg, álldoglás a tűzhely mellett könnyen rosszulléthez vezethet, ha nem figyelsz kellően magadra.

Ha lehetőséged van, pihenj minél többet. Napközben a szobát félig sötétítsd be és dőlj le 1-1 órára. A pihenés segít elviselni a kinti hőséget.

Óvd magad a nehéz munkától, ne hajszold túl magad. Ha sok elintéznivalód lenne, de nagyon meleg az idő, kérd meg valamelyik családtagodat, ismerősödet, hogy segítsen neked elintézni a dolgokat helyetted. Biztos szívesen segít. A stressz és a hőség nagyon rossz hatással lehet rád is és a babádra is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...