Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Menű
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Mi tesz minket boldoggá? Sok pénz? Szabad idő? Jó társ, szerető férj? Család, gyerekek, szép ház? Társadalmunk igyekszik elhitetni velünk, hogyha ezeknek a birtokában vagyunk, akkor boldog és elégedett életet élhetünk. Ugyanakkor e céljaink megvalósításakor sokszor vakon elmegyünk a mindennapi, apró örömeink mellett, és eljön az a pillanat, amikor rá kell döbbenünk, hogy mindez nem elég az igazi boldogsághoz.

Szent János fű
szentjanosfűEz az egyik legismertebb depressziót csökkentő növény, már több száz évvel ezelőtt is azt írták róla, hogy „összeragasztja a széttört lelket”.

A benne található anyagok révén erősíti az idegrendszert, és segíti megszüntetni a depresszióval együtt járó testi-lelki kimerültséget.

Jól alkalmazható olyan esetekben is, amikor valakit erős lelki trauma vagy nagy veszteség ért.

Hogyan használjuk?
A patikákban tabletta formájában is kapható, de készítenek belőle masszázsolajat is.
Akkor a leghatásosabb, ha hosszabb időn keresztül használjuk.

.

.

.

Levendula

France, Vaucluse, Sault, lavender fieldsA kellemes illatú, nyugtató hatású növény enyhíti a depressziót, az álmatlanságot, a szívdobogást, a nyugtalanságot, és hatásosan alkalmazható izomgörcs esetén is. Szervezetünkre gyakorolt gyógyhatása mellett lelki panaszok esetén is igen hatásos, többek között feloldja az álmatlanságtól félő emberek szorongását is.

Hogyan használjuk?
Néhány cseppnyi levendula sűrítményt csepegtessünk egy krémbe vagy masszázsolajba, és ezzel dörzsöljük be a megviselt testrészeinket, hogy izmaink ellazuljanak. Szintén hatásos, ha fürdővizünkbe csepegtetünk a készítményből, vagy ha lábainkat áztatjuk levendulás meleg vízbe.

Aromaterápiás kezelésekhez is használhatjuk, illatának megnyugtató hatása segíti a pihenést és a kellemes alvást.

Akik álmatlanságban szenvednek néhány, virágot varrjanak be a párnájukba. Gyermekek is ugyanúgy használhatják, mint a felnőttek, ezért a levendula amolyan családi gyógynövényként szerepel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...