Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Menű
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

.

Főzési alaprecept (sós) ahogy én csinálom és ajánlom:IMG_20140202_145513

1 bögre hántolt bioköles alaposan megmosva,
1 kis fej apróra vágott vöröshagymát, 2 evőkanál olajon üvegesre párolok, 1 csipet őrölt fekete borsot szórunk rá. Felengedjük 2 bögre tisztított vízzel, teszünk bele 1 ek (házi) vegetát vagy akinek nincs, akkor tengeri sót és szép lassan megfőzzük.

Ha megfőtt a köles, innentől kezdve feltétnek, úgy használom, mint a “darálthús”-t, köretként mint rizs 🙂

Fontos! Elkészítés előtt finom szűrőben folyóvíz alatt át kell mosni. Fő szempont, hogy az vegyszermentes, azaz ellenőrzött bio termelésből származzon.

Kölesfasírt – elkészítése megegyezik a hagyományosan hússal készült fasírtéval, kicsit lágyabb a massza, több tojást és morzsát igényel

– az alapreceptben leírt módon készült főtt kölest, kihűlve
– 1 kis fej apróra vágott vöröshagymával,
– 2 kk pirospaprika
– 2-3 cikk fokhagymával
– 2-3 tojás
– 2-3 ek keményítő

zsemlemorzsa (ha a tojás miatt lágy a massza, lehet egy kicsi  morzsát beletenni a masszába)

Ízesítés
zsályával, őrölt fekete borssal, majoránnával, kicsi szerecsendió

Fasírtokat formálunk belőle. Zsemlemorzsával megszórjuk és pálmaolajban kisütjük.

Lehet sütőben is egyben sütni, tojással, kolbásszal a közepében.

Kiolajozott, morzsával megszórt őzgerincformába teszem a massza felét, teszek bele 3-4 keményre főtt tojást,  esetleg kolbász rá, betakarom a maradék masszával, majd a tetejét morzsával megszórom és mehet a sütőbe. Kb 45 perc sütés után a teteje szép piros lesz.

Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...