Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Menű
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

 

A magzat egészséges fejlődése érdekében az ártalmas hatásokat a minimálisra kell csökkenteni. Már az is elég, ha az anyuka jobban odafigyel az életmódjára, és minél kevesebb magzatkárosító anyagot visz be a szervezetébe.

alkohol2Tilos alkoholt fogyasztani! Az alkohol fogyasztása növeli a vetélés kockázatát, illetve súlyosan károsítja a magzatot.

Mellőzd a gyógyszerszedést! Mivel a legtöbb gyógyszer a méhlepényen át a magzathoz is eljut, mielőtt bármit bevennél, konzultálj az orvosoddal. Ugyan ez az elővigyázatosság szükséges a gyógynövényekre és a homeopátiás szerekre is.

A kábítószer bizonyítottan magzatkárosító hatású! Ha fogyasztottál bármilyen szert mindenképpen kérd szakember segítségét még a várandósság előtt.

cigi2A dohányzás kockázatai várandósan a vetélés, koraszülés, és lassítja a magzatot a fejlődésben, ezért fejletlen, kissúlyú baba születhet. A dohányzás legkárosabb hatásai a negyedik és a kilencedik hónap között következnek be. Változtass ezen a rossz szokásodon, és cigi helyett inkább rágcsálj valami egészségeset, ami hasznos a babádnak, vagy tegyél egy nagy sétát.

Károsító hatásuk van a vegyszereknek. Ha takarítasz inkább természetes hatóanyagú termékeket használj, vagy nagyanyáink takarító szereit, például az ecetet, szódabikarbónát.

Ha tetszett osszd meg az ismerőseid között 🙂

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok. Kérlek, hogy néha like-old vagy kommenteld és osszd meg a bejegyzéseimet, különben a Facebook nem osztja meg feléd a friss tartalmat!

Köszönöm szépen!

13-uh3dÉlet az anyaméhben birthFogantatástól a szülésig– 11Az ember egyedfejlődése magzat

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...