Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Menű
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

noalkohol“A gyerekek az emberi lélek működéséről, például a felnőtté és szülővé válás alapvető fontosságú kérdéseiről nem, vagy alig hallanak az iskolában. Pedig matematikus vagy irodalomtudós lényegesen kevesebb emberből lesz, mint szülő.”

A szülővé válás nem a fogantatással, és születéssel kezdődik, hanem a gyermekvállalásra való tudatos készülődéssel. Ezt nevezném mínusz 12 hétnek. Mivel ez a fogantatás előtti három hónap lenne a ráhangolódás és egészséges életvitel kialakításának időszaka (tervkészítés, tájékozódás, ismertek gyűjtése, anyai szervezet felkészítése a várandósságra).

Nagyon jó lenne, ha minden gyermek tudatos felkészülés után születhetne, mert ilyenkor a szülőpárok egészségesebben próbálnak élni, vigyáznak környezetük egészségére, így kevesebb lenne a károsító tényező. Azt tudni kell, hogy már a fogantatás pillanatában eldől, hogy a gyermek egészséges lesz-e vagy sem, és a születendő gyermek milyen nemű lesz. Azok az édesanyák, akik tudatosan készülnek a gyermekvállalásra, jobban tudnak figyelni a fejlődő magzat legsérülékenyebb (3-9. hét) időszakára, mint azok, akiknél a fogantatás esetleges.

A felkészülési időszak, amikor el kell döntenünk valóban szeretnénk-e gyermeket. Le tudunk-e mondani eddigi kényelmes, csak saját magunkért felelős életünkről, hogy megosszuk mással, akiről szinte 24 órában gondoskodnunk kell. Le tudunk-e mondani a munkánkról egy időre. Partnerünkkel is meg kell beszélni döntésünket. Ha ezeket a kérdéseket megválaszoltuk, nincs más teendő mint a testünket és a lelkünket olyan optimális állapotba hozni, hogy a legjobb legyen a fejlődő magzat számára. Lehetőleg a káros szenvedélyekről le kell mondani, pl. dohányzás. A stresszmentes légkör sokkal kedvezőbb a magzat számára.

Ebben a 12 hétben kellene a testünk raktárait feltölteni, hogy a fejlődő magzat jól növekedhessen. Ebben az időszakban van jelentősége a folsav tartalmú magzatvédő vitaminoknak, – táplálékkal kevés folsav jut a szervezetbe és annak hiánya idegcsőzáródási rendellenességet okozhat a fejlődő magzatban – ezek segítségével lehetőség van a folsav optimális szinten tartására és az idegcső záródási rendellenességek számának csökkentésére.

Ha úgy érzi felkészült, és párjával mindent megtettek a saját és gyermeke egészsége érdekében, boldogan várhatják gyermekük érkezését.

Fi 

Remélem hasznos volt?
_____________

Ha tetszett osszd meg az ismerőseid között 🙂

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok. Kérlek, hogy néha like-old vagy kommenteld és osszd meg a bejegyzéseimet, különben a Facebook nem osztja meg feléd a friss tartalmat!

Köszönöm szépen!

A női ciklus élettana birthFogantatástól a szülésig–
Hogyan készüljünk fel?
magzat

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...