Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Menű
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

A szüléseket kísérő dúla nem zavaró tényező, nem okoskodó, akadékoskodó javasasszony, hanem szerény, csendes jelenlétet képviselő, empatikus, segítőtárs, aki tiszteletben tartja az egészségügyi személyzet szakmai tudását és felkészültségét minden körülmény között. Tudja, és ismeri saját feladatainak, kompetenciájának határait, és ezt nem lépi át, tiszteletben tartva ezzel minden jelenlévőt. Kizárólag az anya, és a szülésen jelenlévő apa felkérése okán van jelen a szülésen, jelenlétével folyamatos biztonságot, lelki és fizikai segítséget nyújt nekik a teljes időszak alatt.

Ismerve az egészségügy, és az egészségügyi személyzet leterhelt helyzetét, azt gondolom ma még inkább szükség volna minél több segítő, támogatói jelenlétre a kórházakban.

Egy elhivatott dúla ismeretei nem csak a saját élményeiből, tapasztalataiból származnak. Ismereteinek széleskörűnek kell lenni. Tudnia kell többek között, mi és hogyan változik élettanilag a várandósság idején, mi zajlik lelki szinten akár a hormonok megváltozása miatt az anyában, és milyen történések mennek végbe a szülés teljes ideje alatt akár az anyában, babában vagy a jelenlévő apában. Értenie kell, hogyan csökkenthető a fájdalom akár lelki, mentális akár testi szinten, milyen praktikák léteznek a megjelenő kellemetlenségek megoldására, de széleskörű információval kell rendelkeznie a várandósság, illetve a gyermekágyas időszakban leggyakrabban felmerülő témaköröket illetően is.

Ajánlott írások:
Ki a dúla?
A dúla jelenléte hogyan hat a vajúdó kismamára?
Miben támogatja a vajúdó kismamát a dúla? 
Milyen szolgáltatásai vannak a dúlának?

.

.

.

.

Dúla szolgálat

Professzionális Vajúdás segítés

dula6Read More

Gyermekágyi dúla

dula10Read More