Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Menű
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

sex2Egy jó kapcsolatnak az alapja a jó szexuális élet. Egy szülés kibillentheti ezt a folyamatot. Ilyenkor egy új élethelyzet alakulhat ki a párok életében.

A szülés után az orvosok azt javasolják a kismamáknak, hogy strandra, uszodába ne menjenek, fürdőkádba ne üljenek és a házasélet is kerülendő. Pontosan azért, hogy gyógyuljon a gátsebük, záruljon be a méhszáj, regenerálódjon minden. A szülés után a hatodik héten egy kontroll vizsgálat történik, ahol megállapítják, rendben zajlott-e le a regenerálódás, újra élhet-e házasélet. Az asszonyok ebben az időszakban élik meg az intim problémák nagy részét.

A hormonváltozás is okozhat szexuális változásokat. Az ösztrogén hormon, meghatározó szerepet tölt be a szexuális vágyakozásban. A természet úgy alakította ki a folyamatokat, hogy a szoptatós időszakban ez a hormon ne termelődjön. A hüvelyben lévő mirigyek, ösztrogén hormon hatására aktiválódnak. Ha nincs hormon, nincs hormon aktivitás, nincs mirigy aktivitás, ezért a hüvely és a hüvelybemenet sokkal szárazabb lesz az együttlét kapcsán. Az édesapáknak ebben az időszakban sok-sok türelemre lesz szüksége.

Az anya számára – az első szülés után – a gyermek gondoskodása az elsődleges. Sajnos az apukák ilyenkor kicsit leszorulnak az első pozícióról. Ezt nekik meg kell érteni.

Aki türelmes, aki együtt tud élni ezzel a gondolattal, az megalapozza egy hosszú kitartó kapcsolat alapjait.

Összefoglalva:
A felmerülő testi, lelki problémákat időben orvosolni kell, mert ha ezek a feszültségek elmélyülnek sokkal nehezebb lesz újraépíteni az intim kapcsolatot. A szülés után változik a hüvely mérete és feszessége. Ez is okozhat szexuális problémákat.

A szülés utáni szexuális vágy csökkenésének okai:
– félelem a fájdalomtól
– félelem az újabb terhességtől
– gyermekágyi folyás
– érzékeny mellek
– hormonváltozásból adódó hüvelyszárazság és a nemi vágy csökkenése
– kimerültség

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...