Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Menű
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

betegbaba01

Mit tehetünk, ha a közvetlen környezetünkben élők megbetegszenek? Milyen lelki támaszt tudunk számukra nyújtani? Ezek a kérdések az ősz beköszöntével gyakrabban merülnek fel bennünk, hiszen a hideg idő gyakran okoz légúti, betegségeket kicsiknél és nagyoknál egyaránt.

A kellemetlen tünetek enyhítésére, megszüntetésére számtalan megoldás közül válogathatunk. Az egyik egyszerű módszer a megfelelő színek használata. 

Szinte nem kerül semmibe, mert az otthoni ruhatárat, ágyneműket, lakás kiegészítőket tudjuk felhasználni hozzá. 

– A fájó gyulladt torokra érdemes ilyenkor puha, piros színű sálat tekerni, mely már színében is melegítő hatású. 

– Lázas állapot esetén azonban a pizsama, illetve a paplan lehetőleg ne legyen piros, mert az csak fokozza a láz emelkedését. Inkább a hűsítő kék szín ajánlott helyette. A fehér ágynemű csodás hatása nem csak a tisztaság, gyógyulás színe. Mivel a szivárvány minden színe benne van, ezért a beteg, Önmaga számára az „épp aktuális színt” tudja belőle alkalmazni az öngyógyító folyamatok beindításához.

– Az ételt tálaljuk ilyenkor lehetőleg valamilyen vidám hangulatot keltő tányérban, pohárban. A kellemesebb hangulat eléréséhez, tökéletesen megfelel a narancssárga színű kiegészítő szalvéta is, mely meleg vidám színével mosolyt csal a betegek szívébe. 

– Az éjjeli szekrényen elhelyezett apró cserepes korall virág sokáig dísze lehet a szobának. A nyiladozó virág a fejlődést, változást mutatja, és reménnyel tölti el a szíveket. A cserepekbe díszként betűzhetünk dekorációs vagy virág boltokban is kapható pillangókat, katicabogarakat, esetleg egy kedves emlékeztető idézetet. 

– Számtalan „természethangjai” CD közül válogathatunk az áruházakban. Ezek bár melyike gyógyító hatással bír. Hiszen ki ne szeretné a fülemüle dalát, a mezei virágok suhogását hallani, esetleg a delfinek kacagását felidézni emlékeiben. 

Ilyenkor kell elővenni a nyáron készült fényképeket, felidézni a kedves emlékeket, utazást, családi kirándulást, baráti összejöveteleket.

A boldog időket újra élve könnyebben telik a betegnek is az idő, közben pedig tervezgetheti a jövő évi nyaralást. Közben pedig, láthatatlanul is céljait állítja előtérbe. A célt kitűzve pedig gyorsabb a gyógyulás, hiszen a remény mindannyiunk számára éltető energiával bír. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...